Materialen te gebruiken voor het bedekken van een dak

Er zijn diverse soorten materialen waarmee je een dak kunt bedekken. Onderstaand zijn vier voorbeelden weergegeven van de door ons veel gebruikte materialen, met een uitleg over de hierbij behorende eigenschappen. Er zijn er nog veel meer mogelijke materialen, die ook tot onze expertise behoren. Mocht u hierover meer informatie willen ontvangen, neemt u dan contact met ons op.

Bitum:

Bitumen is duurzaam afdichtingsmateriaal gemaakt door een distillatieproces van aardolie. Het heeft een groot hechtend vermogen om daken waterdicht te maken. De bevestiging gebeurt middels branden waardoor de hete bitumen aan elkaar of aan de ondergrond kleeft. Bitumen kan na een recyclingsproces gebruikt worden voor nieuwe bitumineuze producten. Door de enorme stugheid is bitumen bestand tegen de variatie van weersomstandigheden. De bitumen heeft een hoge weerstand tegen veroudering.

Kunststof:

Kunststof dakbedekking is een pvc folie wat zorgt voor volledige water en winddichtheid van een gebouw. De bevestiging gebeurt middels heteluchtlastechniek met behulp van een fohn. Het is milieuvriendelijke recyclebare dakbedekking. De dakbedekking is bestand tegen atmosferische invloeden zoals regen, zon, sneeuw, hagel en ijs. De kunststofdakbedekking heeft tevens een warmtereflecterende functie. De dakbedekking heeft een lange levensduur.

EPDM:

EPDM dakbedekking is een synthetisch hightech rubber dat zorgt voor volledige waterafdichting. De bevestiging gebeurt middels heteluchtlastechniek. EPDM heeft een grote elasticiteit en een hoge bestendigheid tegen ozon en uv straling. De dakbedekking is niet onderhevig aan extreme weersomstandigheden. De EPDM folie is niet belastend voor het milieu en is recyclebaar. Tevens heeft de EPDM dakbedekking een lange levensduur.